شیمی هندوانه
در طول فصل گرما قرار داریم و در یک هوای گرم تابستانی خوردن هندوانه خنک حسابی دلچسب است. در این پست در نظر داریم تا نگاهی به ترکیبات موثر در رنگ و بوی هندوانه داشته و فرایندی که در اثر آن یک هنوانه می تواند به بمب تبدیل شود را بررسی کنیم.
رنگ صورتی گوشته هنوانه قرمز به خاطر حضور ترکیب لیکوپن است. این ترکیب همچنین مسئول رنگ قرمز در گوجه فرنگی نیز می باشد اما در غلظت بالاتری در هندوانه یافت می شود.
بوی عطر هندوانه مربوط به برخی ترکیباتیمی شود که در اثر اکسایش آنزیمی اسیدهای چرب هنگام بریدن هنوانه به وجود می آید. این دسته ترکیبات که مسئول بوی هندوانه هستند احتمالا ترکیبات آلدهیدی 6 و 9 کربنه می باشند.
ترکیب آلدهید (z,z)-3,6-nonadienal از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به تنهایی دارای بوی هنوانه تازه می باشد. ترکیب (z)-3-hexenal آلدهید دیگری است که مسئول بوی علف تازه بریده داده شده است.
در سال 2011، کشاورزی در شرق چین در مورد اصابت انفجار یک هندوانه قرار گرفت. این انفجار به خاطر پرورش هندوانه با ترکیب forchlorfenuron که یک ماده تنظیم کننده رشد گیاه است، بود. ماده forchlorfenuron بصورت یک هورمون گیاهی عمل می کند ( هورمون طبیعی که سبب رشد گیاه و القای تکثیر سلولی و رشد می شود). بنظر می آید استفاده بیش از حد از forchlorfenuron در طول فصل هوای مرطوب منجر به انفجار هندوانه شده که منطقه ای به وسعت 115 جریب را تحت شعاع قرار داده است.
- ۹۴/۰۴/۰۵