شیمی به زبان ساده

در این بلاگ کاربرد های شیمی در دنیای واقعی مورد بررسی قرار می گیرد

شیمی به زبان ساده

در این بلاگ کاربرد های شیمی در دنیای واقعی مورد بررسی قرار می گیرد

آیا ما می توانیم کارخانه تولید آب ایجاد کنیم؟

علی آقاخانی | جمعه, ۵ تیر ۱۳۹۴، ۰۳:۵۶ ق.ظ

33 پل

بر اساس گزارش سال 2006 سازمان ملل تخمین زده می شود که 20 درصد از جمعیت جهان، دسترسی به آب تمیز آشامیدنی ندارند. با این نیاز جدی که به آب در جهان وجود دارد، سبب تعجب است که چرا ما فکری برای تولید و سنتز آب نداریم؟

آب از دو اتم هیدروژن متصل به اتم اکسیژن تشکیل شده است. بنظر می آید بر اساس شیمی پایه، با تصادم این اتمها با هم دیگر بتوان مشکل جهانی آب را حل کرد! از نظر تئوری؛ این امر ممکن است، اما فرایندی بسیار خطرناک می باشد.

water

برای سنتز آب ، اتمهای اکسیژن و هیدروژن باید وجود داشته باشند. با این وجود، مخلوط کردن آنها با همدیگر کمکی به تولید آب نمی کند، و هنوز آنها بصورت مخلوط جدا از هم وجود خواهند داشت. برای سنتز آب، الکترونهای اوربیتالهای اتمی هر یک از آنها باید با هم پیوند برقرار کنند و برای انجام آن، می باید انفجار ناگهانی انرژی داشته باشیم تا این اتمهای خجالتی با هم ترکیب شوند.

چون هیدروژن به شدت قابل اشتعال است و اکسیژن فرایند احتراق را پشتیبانی می کند، برای ایجاد این نیرو به زحمت زیادی نیاز نیست. تنها چیزی که نیاز داریم ایجاد یک جرقه می باشد، نه حتی یک شعله! و سپس صدای بووم! و نهایتا تولید آب. حال الکترونهای اربیتالهای اکسیژن با هیدروژن به هم پیوند شده اند.

اما در کنار آن ما یک انفجار داریم و اگر این آزمایش در مقیاس بزرگتری انجام شود، یک انفجار کشنده خواهد بود. کشتی هوایی نگون بخت، هندنبرگ Hindenburg که مملو از هیدروژن، جهت شناور ماندن در هوا، بود وقتی در ششم ماه می سال 1937 نزدیک شهر نیوجرسی شد هنگام فرود آمدن از یک سفر هوایی از روی اقیانوس آتلانتیک، به دلیل الکتریسسته ساکن ( و یا خرابکاری بنا به برخی گفته ها) هیدروژن آن منفجر گردید. وقتی اکسیژن محیط در هوا با هیدروژن مخلوط گردید، سبب انفجار هیدروژن شد و کشتی هوایی هندنربرگ را در گلوله ای از آتش پیچید که توانست در طول نیم دقیقه، کل کشتی را منهدم کند. هرچند در اثر این انفجار مقدار زیادی آب نیز تولید شد!

enterprise hindenburgHindenburg

به منظور تولید آب کافی برای حفظ بقای جمعیت جهانی، به فرایند بسیار خطرناک در مقیاس باور نکردی بزرگ از این دست نیاز است. با این حال، بیش از یک قرن پیش، اندیشه موتورهای احتراق درونی با انفجارهای تکراری کنترل شده، بسیار خطرناک و دیوانه وار تصور می شد. با کمتر شدن میزان آب، فرایند اتصال هیدروژن به اکسیژن می تواند از آنچه که امروز به نظر می آید جذابتر گردد. گذشته از همه این موارد، نیاز، مادر اختراع است.

اما امروزه روشهای امن تری برای تولید آب از هوا، در حال اجرا است. که در پست بعدی آن را بررسی خواهیم کرد.

  • علی آقاخانی

نظرات  (۴)

مطلب بسیار جالبی بود.همواره پیروز باشید.

مطلب خوبی بود ای کاش میشد در عناصری که قابل بازیافت است همه عناصرش را خارج کرد تا فقط هیدروژن و اکسیژن  بماند یک روش تولید اب از مواد بازیافتی.

موضوع جالبی بود، مسئله ای وجود داره ایا ابی که بر اثر انفجار هیدروژن و اکسیژن تولید میشه قابل اشامیدن هست؟ چون سوالی که وارد بر این مسئله هست اینه که ساخت اب همنقدر راحته؟ اگه همنقدر راحت هست خب پس ما میتونیم مثل همین کشتی، کشتی های زیاد دیگه ای رو منفجر کنیم تا اب مورد نیاز ما تامین بشه.. ممنون میشم پاسخ بدید

درود بر همه دوستان.

به نظرم بجای کشتی و هزینه های ساخت کشتی، باید از وسایلی مانند بالون های کم هزینه مانند بادکنک های غول پیکر استفاده کرد.

امیدوارم روزی برسه که همه مردم جهان، آب کافی نه تنها برای آشامیدن بلکه برای دیگر مصارف هم در اختیار داشته باشند...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی